Ce este disfuncția erectilă?

Disfuncția erectilă reprezintă incapacitatea de a obține sau de a menține erecția. Este important de știut că această condiție afectează bărbații de orice vârsta.

Din punct de vedere clinic se poate vorbi despre o erectie completă, dar de durata prea scurtă sau despre absența unei erecții complete. Tot din punct de vedere clinic, disfuncția erectilă poate să aibă cauze psihologice sau cauze organice.

Tinerii, de exemplu, prezintă mult mai des o disfuncție erectilă cu origine psihologică. În cazul bărbaților de vârstă medie, frecvent implicat este stresul.

Despre simptome, cauze, maniera de impact și opțiunile de tratament urmează să citești mai jos.

Simptome

Care sunt simptomele disfuncției erectile?

Dacă te confrunți cu:

Incapacitatea de a obține o erecție

Neputința de a menține o erecție

Reducerea dorinței sexuale

Oricare dintre aceste simptome care persista pe o perioada mai lunga de trei luni impune controlul medical de specialitate.

Psihogene

stresul, nesiguranța, lipsa dorinței sexuale, lipsa experienței, teama de actul sexual sau de o sarcină nedorită, probleme în cuplu, depresia, alte experiențe negative.

    Organice

    de natură vasculară: afectarea vasculară este responsabilă de cele mai multe cauze de disfuncție erectilă; ateroscleroza este principala cauză, deși sunt posibile și afectarea vasculară în cazul unor traumatisme sau anomalii congenitale; boală coronariană, hipertensiune arterială.

    Mecanismul vascular al discuncției erectile este asemănător celui întâlnit în cazul afectării vaselor coronare, în infarctul miocardic sau accidentelor vasculare ischemice. Vasele afectate nu pot asigura necesarul de sânge în organe, conducând la ischemie și pierderea funcției lor.

    • de natură neurogenică: transmiterea nervoasă către penis este afectată, lucru ce duce direct la scăderea fluxului de sânge necesar pentru a obține și menține erecția. Disfuncția erectilă poate apărea la persoanele care suferă de scleroză multiplă, neuropatie diabetică.
    • de natură hormonală sau endocrină – anomalii hormonale, excesul sau deficitul de hormoni tiroidieni, excesul sau deficitul de cortizol;
    • indusă medicamentos – în urma unor diverse tratamente (psihiatrice, chimioterapie, medicamente hipertensive).

      Alte cauze

      consumul de droguri, alcool, fumat, traumatisme, hiperplazia prostatei.

        Cauze

        Cauzele disfuncției erectile

        Dacă experimentezi simptomele disfuncției erectile, poate că acum te simți confuz. Primul gând e “nu are cum să mi se întâmple mie”, apoi e posibil să te simți rușinat sau furios. Dar nu ai de ce. Nu ai “chemat-o” tu în viața ta. E o afecțiune comună, cu multiple cauze. Iată așadar care sunt acestea.

        Trebuie să știi că există diverse opțiuni de tratament. Adresându-te cât mai repede medicului, vei înțelege mai bine care este cauza și vei grăbi reușita tratamentului.

        Cele mai întâlnite cauze ale disfuncției erectile sunt:

        Diagnosticarea disfuncției erectile

        În cele mai multe cazuri, examinarea fizică + anamneza sunt suficiente pentru diagnosticarea disfuncției erectile.

        Dacă pacientul suferă de o boală cronica sau dacă medicul suspectează că există o altă problemă de sănătate ce cauzează disfuncția erectilă, se recomandă și anumite teste medicale.

        Așadar, pentru a diagnostica disfuncția erectilă, este nevoie de:

        • control fizic – include examinarea penisului și a testiculelor
        • analize de sânge – pentru detectarea unor afecțiuni (diabet, boli cardiace) și pentru aflarea nivelului de testosteron
        • teste de urină
        • ecografia Doppler pentru a evalua circulația sangvină la nivelul penisului
        • examinare psihologică pentru a detecta prezența unor tulburări precum depresia

        Tehnica de radiologie intervențională este minim-invaziv, rapid și fără durere. Se efectuează în sala sterilă de angiografie.

        Constă în modificarea stenozei cu ajutorul unui balon impregnat cu o substanta farmacologic activa (Magic Touch)  ce impiedica sa se mai infunde, astfel vasul ramane la parametrii optimi.

        Intervenția se aseamănă cu alte proceduri care implică arterele periferice.

        În cazul în care există un obstacol într-o arteră care transportă sângele la penis, angioplastia cu balon este astfel indicată pentru a face posibilă obținerea erecției.

        Balonaşul este umflat pentru a lărgi zona în care se află obstrucţia, iar substanța farmacologic activă rămâne fixată pe pereţii arterei blocate pentru a o menţine deschisă.

        Toată această procedură durează aproximativ 1 ora și cel mai important este că prin intermediul ei se trateaza CAUZA și nu doar efectele disfuncție erectile.Stabilește acum o programare și descoperă beneficiile acestui tratament intervențional!

        CUM TRATĀM

        Tratamentul intervențional al disfuncției erectile de cauzã vascularã

        Programeazã-te la o consultație!

        Completează cu ușurință formularul de contact, lasă-ne detaliile corecte și complete, apoi urmează să revenim cu o confirmare pentru programarea consultației.